Lämna
sidan

Surfa privat på webben

Med privat surfning kan du surfa utan att lämna några spår efter dig.

 

Privat surfning i Chrome (Inkognito)

Chrome heter privat surfning Inkognito. För att starta Inkognito, klicka på symbolen som ser ut som en meny med tre streck i webbläsarens övre högra hörn och välj Nytt inkognitofönster. Det kan du också göra med kortkommandot Ctrl+Shift+N. Ett nytt fönster öppnas där en bild av en person i hatt och solglasögon syns till vänster strax ovanför adressfältet. För att avsluta inkognito-läget stänger du ner fönstret.

 

Privat surfning i Internet Explorer 8 och 9 (InPrivate)

Välj Verktyg i menyn uppe till vänster i webbläsaren och sen InPrivate-surfning. Ett nytt fönster öppnas där det står InPrivate till vänster om adressfältet. Kortkommandot för att öppna ett InPrivate-fönster är Ctrl+Shift+P. För att avsluta InPrivate-surfningen stänger du ner fönstret.

 

Privat surfning i Firefox

Klicka på knappen Firefox i webbläsarens övre vänstra hörn och därefter Starta privat surfning. Klicka Starta privat surfning i rutan som kommer upp. I nästa ruta, tryck på Lämna sidan. Ett nytt webbläsarfönster öppnas. I fliken står detPrivat surfning. Kortkommandot för att öppna ett privatsurfnings-fönster är Ctrl+Shift+P. De flikar som eventuellt var öppna i Firefox sedan innan stängs ner. De går att återställa senare, då du avslutat den privata surfningen. För att avsluta privat surfning, välj FirefoxAvsluta privat surfning eller stäng ner webbläsaren.

 

Privat surfning i Safari

Klicka på symbolen som ser ut som ett kugghjul i webbläsarens övre högra hörn och välj Privat surfning. Klicka på OK i rutan som kommer upp. Det dyker upp en platta med ordet PRIVAT till höger i webbläsarens adressfält. För att avsluta den privata surfningen så stänger du ner webbläsaren.